Články

LEAN v praxi: Inspirace z pekárenské výroby La Lorraine

9. 1. 2025 - Ing. Ivana Machalová

Konec roku 2024 přinesl studentům ročního studia LEAN Specialista jedinečnou příležitost nahlédnout do úspěšně pekařské výroby společnosti La Lorraine, a.s. Návštěva byla zaměřena zejména na standardizaci a vizualizaci procesů, dva klíčové pilíře efektivního LEAN managementu.

Pan Petr Šťastný, zástupce společnosti, nás seznámil s cestou, kterou firma při implementaci LEAN ušla. Provedl nás moderní výrobou a názorně předvedl, jak se dají LEAN metody úspěšně aplikovat i v potravinářském průmyslu. Jedním z nástrojů, který La Lorraine využívá, je metoda 5S, zaměřená na organizaci pracoviště, udržování čistoty a eliminaci plýtvání. Pan Šťastný se s námi podělil nejen o dosažené úspěchy a finanční přínosy, ale také o výzvy, které společnost během implementace musela překonat.

 

Společnost: La Lorraine, a.s., je 100% rodinná belgická firma s více než 85letou tradicí v oblasti pekárenství a mlynárenství. Její výrobní závod v Kladně je jedním z největších svého druhu ve střední Evropě a ročně vyrobí přes 110 tisíc tun pečiva.


Hledáte vlastní cestu k vyšší efektivitě a produktivitě? Nabízíme řešení přímo na míru.

 Napište si o nezávaznou konzultaci

Vyhovuje Vám přímý kontakt? Ozvěte se na +420 724 950 992.


Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.